(ВИДЕО) Во џамијата Хирка-и Шериф е изложена наметката на божјиот пратеник Мухамед

Илјадници лица чекаат пред џамијата Хирка-и Шериф во Истанбул во која по повод месецот на постот Рамазан е изложена наметката на божјиот пратеник Мухамед.

Имено секоја година над еден милион верници доаѓаа во посета на џамијата во која во 17-от век беше донесена наметката на божјиот пратеник.