(ВИДЕО) Во Белгија отворена изложба посветена на 15 јули

Турските здруженија и Невладини организации во белгискиот град Гент отворија изложба под наслов „15 јули: Најподмолниот терористички напад до денес“ на која се раскажува обидот за воен удар на Фетулахистичката терористичка организација / паралелна државна структура ФЕТО.