(ВИДЕО) Урната со пепел на Фидел Кастро на последното патување

Урната со пепел на таткото на кубанската револуција Фидел Кастро, кој почина на 90 годишна возраст во недела ќе биде погребана на гробиштата Ифигенија во Сантијаго.