(Видео) Специјалитети од кујната на османлискиот сарај 25/2021

 

Во денешната емисија на серијалот „Специјалитети од кујната на османлискиот сарај“, ќе ве однесеме во историскиот град Билеџик. Овој пат ќе подготвиме „Јанија со кајсии“.

Состојките кои се потребни за подготовка на „Јанија со кајсии“ се следните:

15 парчиња мал кромид

3 лажици путер

10 парчиња кајсија

5-6 парчиња каранфилче

1 тврд цимет

3 лажици пекмез од грозје

сол

црн пипер

2 чаши вода

 Специјалитетот ќе го подготви готвачот Јунус Емре Акор, но пред тоа ќе ве однесеме на кратка турнеја низ Билечик.

Во денешната емисија на серијалот „Специјалитети од кујната на османлискиот сарај“, ќе ве однесеме во историскиот град Билеџик. Овој пат ќе подготвиме „Јанија со кајсии“.

Состојките кои се потребни за подготовка на „Јанија со кајсии“ се следните:

15 парчиња мал кромид

3 лажици путер

10 парчиња кајсија

5-6 парчиња каранфилче

1 тврд цимет

3 лажици пекмез од грозје

сол

црн пипер

2 чаши вода

 Специјалитетот ќе го подготви готвачот Јунус Емре Акор, но пред тоа ќе ве однесеме на кратка турнеја низ Билечик.