(ВИДЕО) Првиот подводен ресторан на Европа се отвори во Норвешка

Во Норвешка се отвори првиот подводен ресторан кој на гостите им нуди прекрасна панорама на поморскиот живот со риби, фоки и јастози.

Благодарение на намаленото внатрешно осветлување се спречува рефлексијата на прозорците во ресторанот и на гостите им се обезбедува беспрекорна панорама.