ВИДЕО: Ајфеловата кула по трет пат осветлена во боите на турското знаме

Турција по трет пат стана земја чија фудбалска репрезентација на ЕУРО 2016 доби најголема поддршка на Твитер и Ајфеловата кула по трет пат беше осветлена во црвено-бело, боите на турското знаме.