Специјалитети од османлиската сарајска кујна: Јадењето Фатик од Денизли

Специјалитети од османлиската сарајска кујна: Јадењето Фатик од Денизли...

Пред да почнеме со начинот на подготвување на ова јадење којшто од страна на шефот-готвач и истражувач-експерт за култура Јунус Емре Аккор проследено и со видео, најпрвин би сакале да ве носиме на куса прошетка низ градот Денизли и Памуккале...

 

За потребните состојки за овој специјалитет кликнете овде...