Специјалитети од османлиската сарајска кујна: Чиг ќофте со јајца од Шанлиурфа

Денеска во оваа серија од османлиската сарајска кујна ќе ве однесеме во градот Шанлиурфа, едниот од првите научни центри на светот, кадешто пред традиционалните куќи карактеристични за градот Шанлиурфа познати под името „ќумбет“, ќе го подготвиме специјалитетот „Чиг ќофте со јајца“.

 

За потребните состојки за овој специјалитет кликнете овде...