Се одбележуваат 80 години од смртта на Мехмет Акиф Ерсој

На гробот на големиот турски поет и автор на турската национална химна Мехмет Акиф Ерсој на гробиштата на шехидите во Едирнекапи во Истанбул се одржа комеморација по повод 80-годишнината од неговата смрт.

На комеморацијата му беше оддадена почит на оваа голема личност „човекот на идеалот“ и беше испеана турската национална химна.