Штетата на земјотресот што ја предизвика на културното наследство на Италија

Кризната маса при министерството за култура на Италија се ангажира да ја утврди штетата што ја предизвикаа земјотресите во земјата.

Во тие рамки беше утврдена штета врз историските знаменитости и црквите во Сан Гинесио, Кастелсантанџело сул Нера, Усита и Амандола.

Над 1200 уметнички дела по земјотресот во август од земјотресното подрачје беа пренесени во Читадукале во Лацио