Претседателот Ердоган во Узбекистан пречекан со официјална церемонија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган престојува во главниот град на Узбекистан Ташкент, првата станица од неговата турнеја во чии рамки ќе биде опфатена и Јужна Кореја.

Претседателот Ердоган во претседателската палата Ќоксарај беше пречекан со официјална церемонија од страна на узбечкиот претседател Шевкет Мирзијајев.