Операцијата „Извор на мирот“

Целта - спокојство
На мета - тероризмот

Мардин, град со уникатна архитектура и богата историја и култура

Мардин се наоѓа во југоисточноанадолската област на Турција со поглед кон Месопотамија и привлекува внимание со неговата себесвојствена архитектура и богатата историја и култура.