Концертната сезона 2018-2019 на Претседателскиот симфониски оркестар започна со специјален концерт

На концертот беа испеани различни песни од историјата на турската музика како оние на Нешет Ерташ „Захидем“ и на Аднан Сајгун „Ораториумот Јунус Емре“.