Хашим Тачи одликуван со титула „Почесен доктор“ од страна на универзитетот ТООБ

Претседателот на Косово Хашим Тачи кој престојуваше во опфицијална посета на Турција беше одликуван со титулата „Почесен доктор“ од страна на универзитетот на ТООБ-Унија на трговски комори и берзи на Турција.