Извонредна атракција со параглајдин во Болу

На падините на планината Абант во Болу на приближно 180 километри од Анкара, односно два и пол до три часовно патување со возило, постојат извонредни места погодни за параглајдинг.

Освен тоа подрачјето на Болу е познато и по своите извонредни природни убавини.