Иран посетуван од страна на голем број туристи

По укинувањето на меѓународните санкции во Иран почнаа да доаѓаат поголем број туристи.

Туристите го сметаат Иран за безбедна земја.

Најпосетувани места во Иран се планината Точал и дворецот на Шахот (иранскиот Шах Мохамед Реза Пахлави).