Ете го тој јуначки полицаец

Благодарение на вниманието и јунаштвото на полицискиот службеник кој го загуби животот во реализираниот терористички напад во Измир беше спречена една голема катастрофа.

Како што се дознава загинатиот сообраќаен полицаец кој бил на задача во областа пред зградата на судот и откако ги забележал терористите го сопрел нивното возило, во моментот кога терористите излегле од возилото и се обиделе да избегаат го извадил својот пиштол и го убил едниот од терористите кои биле наоружани со автоматско оружје, а потоа го загубил животот го вооружената престрелка.