Големо интересирање за првата стаклена тераса со панорама во Турција

 

Стаклената тераса над кањон кај Сафранболу во Црноморската регија во Турција само во првите 9 месеци од годинава ја посетиле околу 300 000 посетители.

Градот Сафранболу кој што е карактеристичен по своите типични куќи се наоѓа на списокот на Светското културно наследство на УНЕСКО.