Фестивалот Ракер Упобаш во Бангладеш

Во главниот град на Бангладеш, Дака беше прославен верскиот фестивал „Ракер Упобаш“ кој е познат и по името „Картик Брати“. Хиндусите кои се собраа во храмот Брахмачари Ашрам овде запалија свеќи и читаа молитви.