Ѕвезди на музеите во Турција: Музејот на анадолските цивилизации

Во првото продолжение од оваа програмска серија насловена како „Ѕвезди на музеите во Турција“ ќе го прошетаме Музејот на анадолските цивилизации во кој се сокриени најспецијалните ризници на Анадолија која во текот на илјадници години и придала на светската историја бројни цивилизации.

 

За подетални информации кликнете овде...