Џамијата на врвот на планината

Заврши изградбата на џамијата Планината Кибла која е изградена на надморска височина од 1 300 метри, во месноста Ѓунејсу кај Ризе, родниот крај на таткото на претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

Тагови: