Анимиран филм за обидот за преврат на 15 јули

Студентот и аниматор Мухаммед Рашит Навгасин по двомесечна работа подготви анимиран филм на тема „Народната волја“, а со цел децата подобро да го разберат предавничкиот обид за преврат на 15 јули и овој настан да им се пренесе на идните генерации.