Ајфеловата кула осветлена во црвено-бело, боите на турското знаме

Откако Турција на Европското фудбалско првенство 2016 (ЕУРО 2016) стана земја која доби најголема поддршка на социјалната мрежа Твитер Ајфеловата кула беше осветлена во црвено-бело, боите на турското знаме