15 јули, обидот за воен удар на децата ќе им се прикаже преку цртан филм

Промовиран цртаниот филм „Евлат“ (Дете) на Истанбулската општина Умраније во кој се раскажува херојството на шехидот кој загина на 15 јули при обидот за воена удар на Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО.