Блискоисточен саем за часовници и накит

Во Ал-Шарика во Обединетите Арапски Емирати започна 40-сетиот Блискоисточен саем за часовници и накит. На саемот се изложуваат предмети на највештите еснафи и занаетчии кои изработуваат златен накит, скапоцени камења, дијаманти и часовници.​