Во Турција се регистрирани 1.772 позитивни случаи на Ковид-19, починаа 11 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 11 лица, направени се направени 119.264 тестирања од кои се регистрирани 1.772 позитивни случаи

1821023
Во Турција се регистрирани 1.772 позитивни случаи на Ковид-19, починаа 11 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од новиот тип коронавирус (Ковид-19) починаа 11 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 119.264 тестирања од кои се регистрирани 1.772 позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 3.147 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција изнесува 147 милиони 498 илјади 664.

 

 Слични вести