Во Турција се регистрирани 1.924 позитивни случаи на Ковид-19, починаа 9 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 9 лица, направени се направени 127.095 тестирања од кои се регистрирани 1.924 позитивни случаи

1820769
Во Турција се регистрирани 1.924 позитивни случаи на Ковид-19, починаа 9 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од новиот тип коронавирус (Ковид-19) починаа 9 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 127.095 тестирања од кои се регистрирани 1.924 позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 8.302 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција изнесува 147 милиони 495 илјади 274.

 

 Слични вести