Во Турција се регистрирани 2.256 позитивни случаи на Ковид-19, починаа 15 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 15 лица, направени се направени 135.253 тестирања од кои се регистрирани 2.256 позитивни случаи

1820106
Во Турција се регистрирани 2.256 позитивни случаи на Ковид-19, починаа 15 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од новиот тип коронавирус (Ковид-19) починаа 15 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 135.253 тестирања од кои се регистрирани 2.256 позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 11.193 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција изнесува 147 милиони 482 илјади 673.

 Слични вести