Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 174 лица

Во изминатото деноноќие се направени 424.164 тестирања од кои се регистрирани 82.180 нови позитивни случаи

1769715
Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 174 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 174 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 424.164 тестирања од кои се регистрирани 82.180 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 83.225 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 141 милион 416 илјади 957.Слични вести