Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 188 лицa, регистрирани се 77.434 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 188 лицa, направени се 416.536 тестирања од кои се регистрирани 77.434 нови позитивни случаи

1768898
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 188 лицa, регистрирани се 77.434 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 188 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 416.536 тестирања од кои се регистрирани 77.434 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 85.501 лице.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 141 милион 252 илјади 329.

 Слични вести