Новиот амбасадор на САД во Анкара Џефри Флејк му ги врачи акредитивите на претседателот Ердоган

На приемот во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара, новиот амбасадор на САД во Турција амбасадорот Џефри Флејк му го предаде на претседателот Ердоган акредитивното писмо

1768785
Новиот амбасадор на САД во Анкара Џефри Флејк му ги врачи акредитивите на претседателот Ердоган
Jeffry Flake-Erdogan.jpg
Jeffry Flake-Erdogan1.jpg

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими новиот амбасадор на Соединетите Американски Држави (САД) во Анкара Џефри Флејк.

На приемот во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара, амбасадорот Флејк му го предаде на претседателот Ердоган акредитивното писмо.

Откако новиот американски амбасадор во Анкара Џефри Флејк му ги претстави на претседателот Ердоган, сопругата и некои вработени на амбасадата, беше сликана спомен фотографија.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, денеска претходно го прими и новиот италијански амбасадор во Анкара Џорџо Мараподи.

Амбасадорот Мараподи, на приемот исто така му го предаде на претседателот Ердоган акредитивното писмо.Слични вести