Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 174 лицa, регистрирани се 76.341 нов позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 174 лицa, направени се 418.427 тестирањa од кои се регистрирани 76.341 нов позитивeн случаj

1768230
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 174 лицa, регистрирани се 76.341 нов позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 174 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 418.427 тестирања од кои се регистрирани 76.341 нов позитивен случај.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 82.203 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 141 милион 098 илјади 118.

 Слични вести