Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 156 лица

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 140 милиони 938 илјади 758

1767721
Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 156 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 156 лица.

Во изминатото деноноќие беа извршени 401.636 тестирања од кои се регистрирани 67.023 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа изнесува 78.362 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 140 милиони 938 илјади 758.Слични вести