Уште 4 членови на терористичката организација ПКК/КЏК им се предадоа на безбедносните сили

членовите на организацијата кои се приклучиле на терористичката организација во периодот од 1992 до 2016 година дејствувале во Сирија и Ира

1767109
Уште 4 членови на терористичката организација ПКК/КЏК им се предадоа на безбедносните сили

 

Како резултат на напорите за убедување, уште 4 членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК им се предадоа на безбедносните сили.

Во писменото соопштение на МВР, беше наведено дека како резултат на напори за убедување од страна на Генералниот директорат за безбедност и Генералната команда на жандармеријата под координација на МВР, уште 4 припадници на терористичката организација ПКК/КЦК им се предадоа на безбедносните сили.

Според информациите, членовите на организацијата кои се приклучиле на терористичката организација во периодот од 1992 до 2016 година дејствувале во Сирија и Ирак.

Вкупниот број на членовите на организацијата кои се предадоа по пат на убедување во 2022 година се зголеми на 9.Слични вести