Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 184 лицa, регистрирани се 72.856 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 184 лицa, направени се 417.161 тестирањe од кои се регистрирани 72.856 нови позитивни случаи

1766837
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 184 лицa, регистрирани се 72.856 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 184 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 417.161 тестирање од кои се регистрирани 72.856 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 89.926 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 140 милиони 665 илјади 664.

 

 Слични вести