Духовит Твит од Букеле: Ме киднапираше турската вселенска база, вклучете ги сите, и американскиот претседател!

Претседателот на Ел Салвадор Најиб Букеле кој привлекува внимание со своите диховити твитови го ретвитираше твитот на Темел Котил и го напиша следното: „Ме киднапираше турската вселенска база, вклучете ги сите, и американскиот претседател!“

1766642
Духовит Твит од Букеле: Ме киднапираше турската вселенска база, вклучете ги сите, и американскиот претседател!

Претседателот на Ел Салвадор,Најиб Букеле кој допатува во посета на Турција ја посети и Турската воздухопловна и вселенска индустрија (ТУСАШ или TUSAŞ).

Генералниот директор на „ТУСАШ“ Темел Котил на својот профил на социјалната мрежа Твитер информираше за посетата на Букеле на компанијата.

Велејќи дека се горди од тоа што го угостуваат Најиб Букеле во објектот, Котил рече: „Информирајќи дека сме подготвени да соработуваме со нашите воздухопловни и вселенски способности, направивме добар почеток со нашиот договор за соработка во областа на сателитите.“

Од друга страна, претседателот на Ел Салвадор Најиб Букеле кој привлекува внимание со своите диховити твитови го ретвитираше твитот на Котил и го напиша следното: „Ме киднапираше турската вселенска база, вклучете ги сите, и американскиот претседател!“Слични вести