Чавушоглу оствари телефонски разговор со израелскиот министер за надворешни работи Јаир Лапид

Те чекаме во Турција

1766017
Чавушоглу оствари телефонски разговор со израелскиот министер за надворешни работи Јаир Лапид

 

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со израелскиот министер за надворешни работи Јаир Лапид.

Според информациите добиени од Министерството за надворешни работи, Чавушоглу оствари телефонски разговор со неговиот израелски колега Лапид.

Дипломатски извори споделија информација дека во врска со можноста за посета на израелскиот претседател Исак Херцог на Турција, „би сакал да дојдам и јас“ на поканата на претседателот Ердоган на телефонскиот разговор со Херцог, тој добил одговор „Те чекаме во Турција“.

Иако сè уште нема точен датум за посетата, разговорите на турската и израелската страна продолжуваат на различни нивоа.Слични вести