Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 181 лице, регистрирани се 72.555 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 181 лице, направени се 416.453 тестирања од кои се регистрирани 72.555 нови позитивни случаи

1766565
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 181 лице, регистрирани се 72.555 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 181 лице.

Во изминатото деноноќие се направени 416.453 тестирања од кои се регистрирани 72.555 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 87.192 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 140 милиони 556 илјади 373.

 Слични вести