Шентоп во Катар се состана со претседателот на Советот на Катар, Хасан бин Абдула ал Ганим

Претседателот на Собранието на Катар, Шура Ганим изјави дека овој меморандум за разбирање ќе придонесе за зајакнување на односите меѓу парламентите на двете братски земји

1765569
Шентоп во Катар се состана со претседателот на Советот на Катар, Хасан бин Абдула ал Ганим

Мустафа Шентоп, претседателот на Големото национално собрание на Турција (ТБММ), во рамките на неговите официјални контакти во Доха, главниот град на Катар, се сретна со претседателот на Советот на Катар, Хасан бин Абдула ал Ганим.

Според веста на катарската официјална агенција „QNA“, на средбата Шентоп-Ганим се разговараше за односите меѓу двете земји и можностите за зајакнување на меѓупарламентарната соработка.

На средбата беше потпишан меморандум за разбирање за зголемување на соработката меѓу парламентите на Турција и Катар.

Претседателот на Собранието на Катар, Шура Ганим изјави дека овој меморандум за разбирање ќе придонесе за зајакнување на односите меѓу парламентите на двете братски земји.

Посочувајќи дека на тој начин односите и соработката меѓу Катар и Турција ќе се придвижат кон нови хоризонти, Ганим нагласи дека споменатиот меморандум за разбирање е одраз на длабоките односи меѓу двете земји на различни полиња.Слични вести