Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 157 лица, регистрирани се 69.658 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 157 лица, направени се 418.253 тестирања од кои се регистрирани 69.658 нови позитивни случаи

1764718
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 157 лица, регистрирани се 69.658 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 157 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 418.253 тестирања од кои се регистрирани 69.658 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 77.612 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 139 милиони 865 илјади 637.

 Слични вести