Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 162 лица, регистрирани се 64.935 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 162 лица, направени се 403.836 тестирања од кои се регистрирани 64.935 нови позитивни случаи

1764020
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 162 лица, регистрирани се 64.935 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 162 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 403.836 тестирања од кои се регистрирани 64.935 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 72.106 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 139 милиони 578 илјади 409.Слични вести