Земјотрес од 5,3 степени во Егејското Море помеѓу Халкидики и Ѓокчеада кај Чанаккале

Според добиени информации на интернет страницата на Управата за елементарни непогоди итни состојби (АФАД), земјотресот што се случи во 14:48 часот по турско време на длабочина од 18,76 километри од површината на морето

1763370
Земјотрес од 5,3 степени во Егејското Море помеѓу Халкидики и Ѓокчеада кај Чанаккале

Во Егејското Море се случи земјотрес со јачина од 5,3 степени според Рихтер.

Според добиени информации на интернет страницата на Управата за елементарни непогоди итни состојби (АФАД), земјотресот што се случи во 14:48 часот по турско време на длабочина од 18,76 километри од површината на морето.

Епицентарот на земјотресот се наоѓал на оддалеченост од 125,84 километри од Ѓокчеада кај градот Чанаккале и на оддалеченост од 16,5 километри од грчкиот полуостров Халкидики.Слични вести