Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Ирак се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1763363
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 6 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Турските вооружени сили (ТВС) ефикасно и решително ја продолжуваат борбата против тероризмот.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува дека 6 терористи на ПКК утврдени во подрачјата на операциите „Шепа-Тигар“ („Pençe-Kaplan“) и „Шепа-Молња“ („Pençe-Şimşek“) во северниот дел на Ирак се неутрализирани со отворен оган со артилериски орудија. Слични вести