Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 136 лица, регистрирани се 54.100 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 136 лица, направени се 364.426 тестирања од кои се регистрирани 54.100 нови позитивни случаи

1763413
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 136 лица, регистрирани се 54.100 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 136 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 364.426 тестирања од кои се регистрирани 54.100 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 68.895 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 139 милиони 230 илјади 188.

 Слични вести