Претседателот Ердоган разговараше телефонски со британскиот премиер Џонсон

Според објавеното соопштение од страна на Одделот за комуникации при претседателството, во разговорот се разгледани чекорите кои ќе ја зајакнат соработката меѓу Турција и Велика Британија, особено во одбранбената индустрија и трговијата

1762925
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со британскиот премиер Џонсон

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган имаше телефонски разговор со британскиот премиер Борис Џонсон.

Според објавеното соопштение од страна на Одделот за комуникации при претседателството, во разговорот се разгледани чекорите кои ќе ја зајакнат соработката меѓу Турција и Велика Британија, особено во одбранбената индустрија и трговијата.

Во телефонскиот разговор е направена проценка и на случувањата во Сирија и Украина, како и регионални и глобални прашања за климата и бегалците.

 Слични вести