Министерот Коџа: Турција за една година администрира повеќе од 138 милиони дози вакцини

Министерот за здравство Фахреттин Коџа истакна дека масовното бесплатно вакцинирање против епидемијата на Ковид-19 во Турција започна пред една година и досега се администрирани повеќе од 138 милиони дози вакцини

1762865
Министерот Коџа: Турција за една година администрира повеќе од 138 милиони дози вакцини

Министерот за здравство Фахреттин Коџа соопшти дека во Турција за една година се администрирани повеќе од 138 милиони дози вакцини во борбата против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Министерот Коџа во споделената објава на својот профил на социјалната медија потсети дека масовното бесплатно вакцинирање против епидемијата на Ковид-19 во Турција започна пред една година и го истакна следното:  „За 1 година се администрирани повеќе од 138 милиони дози вакцина. За тоа време ја произведовме и нашата сопствена вакцина Турковак. Масовното вакцинирање за една година не доближи прилично до нашиот нормален живот. Со решителност како во првиот ден да ги направиме нашите вакцини коишто недостасуваат.“Слични вести