Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 153 лица, регистрирани се 75.564 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 153 лица, направени се 410.116 тестирања од кои се регистрирани 75.564 нови позитивни случаи

1762365
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 153 лица, регистрирани се 75.564 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 153 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 410.116 тестирања од кои се регистрирани 75.564 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 51.675 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 138 милиони 326 илјади 318.

 Слични вести