Турција жестоко го осуди терористичкиот напад во Сомалија

Министерството за надворшени работи објави соопштение во кое се истакнува дека со жалење е дознаено дека во реализираниот бомбашки напад во главниот град на Сомалија, Могадишу, животите ги загубија најмалку 10 лица и голем број лица се ранети

1761724
Турција жестоко го осуди терористичкиот напад во Сомалија

Турција го осуди реализираниот терористички напад во Сомалија.

Во објавеното писмено соопштение од страна на Министерството за надворшени работи се истакнува дека со жалење е дознаено дека во реализираниот бомбашки напад во маалото Вабери во главниот град на Сомалија, Могадишу, животите ги загубија најмалку 10 лица и голем број лица се ранети.

Во соопштението се истакнува следното: „Жестоко го осудуваме овој грозоморен терористички напад и го изразуваме нашето сочувство до пријателската и братска влада на Сомалија и до нејзиниот народ. Им посакуваме милост од Аллах на оние кои ги загубија животите во нападот и брзо оздравување на ранетите. Турција ќе продолжи да стои покрај Сомалија во нејзината борба против тероризмот.“Слични вести