Мевлут Чавушоглу разговораше телефонски со неговиот катарски колега Мухамед бин Абдурахман Ал Тани

Според добиени информациите од Министерството за надворешни работи, Чавушоглу вчера имаше телефонски разговор со вицепремиерот и министер за надворешни работи на Катар шеикот Мухамед бин Абдурахман Ал Тани за најновите случувања во Авганистан и Казахстан

1759885
Мевлут Чавушоглу разговораше телефонски со неговиот катарски колега Мухамед бин Абдурахман Ал Тани

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со неговиот катарски колега шеикот Мухамед бин Абдурахман Ал Тани.

Според добиени информациите од Министерството за надворешни работи, Чавушоглу вчера имаше телефонски разговор со вицепремиерот и министер за надворешни работи на Катар шеикот Мухамед бин Абдурахман Ал Тани.

Во телефонскиот разговор беа разгледани најновите случувања во Авганистан и Казахстан.

 

 Слични вести