Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 141 лице, регистрирани се 66.237 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 141 лице, направени се 418.264 тестирања од кои се регистрирани 66.237 нови позитивни случаи

1759413
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 141 лице, регистрирани се 66.237 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 141 лице.

Во изминатото деноноќие се направени 418.264 тестирања од кои се регистрирани 66.237 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 34.592 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 135 милиони 997 илјади 933.Слични вести